fbpx

Når du vælger at se verden med hundens øjne, så har du mulighed for at skabe et fantastisk forhold til din hund. Når du ‘retter dig op’, så vil du opleve, at udfordringerne med din hund stille og roligt vil forsvinde. Og hvad betyder det så at ‘du retter dig op’?

Når jeg taler om ‘at rette sig op’, så mener jeg, at vi som hundejere får bevidsthed på os selv og vores handlinger. Herved får vi også bevidsthed på, hvad der er det bedste for vores hund.

Eksempler på at du ‘retter dig op som hundeejer’
Når vi som hundeejere er ude af balance, så mærker vores hunde det. Vores tilstand påvirker alle, både dyr og mennesker, omkring os. Det ved jeg, at du har hørt før, men jeg har selv brug for at blive mindet om ting flere gange, før det bliver implementeret hos mig.

Følsom og sensitiv hund der flager
Jeg har for eksempel en meget følsom og sensitiv hund, så hvis jeg er stresset, har travlt eller ikke er til stede, når jeg laver noget med hende, så flagrer hun rundt og bliver meget urolig. Det er mit ansvar at skabe ro og gode forudsætninger for hende, da hun er 100 % afhængig af mig.

Bevidsthed på dig selv som hundeejer: 

  • vær opmærksom på hvordan din morgen ser ud med din hund – stresset/rolig?
  • vær opmærksom på at din hund er et følsomt væsen, hvor tid og sted ikke betyder noget
  • vær opmærksom på, hvorfor du vælger at tage din hund med til festen, på rejsen og andre steder – er det for hundens skyld eller din skyld?
  • vær opmærksom på at hunde, som mange af os, har svært ved opbrud og forandringer. Sørg for at have tid hvis du fx skal ind og ud af huset flere gange

Listen kunne gøres endnu længere. Jeg håber, jeg har vækket noget hos dig, og at du vil mærke efter og tænke på at din ‘state of mind’ påvirker din hund.

Jeg findes her på Lovinadogs og kan hjælpe dig med at forstå og lære, hvordan hunden kommunikerer. Jeg tilbyder vejledning både via telefonen eller ved en hundekonsultation hjemme hos dig.

Bliv den bevidste hundeejer
De smukke dyr vi tager ind i vores hjem har en stor klogskab, sensitivitet og evne til at leve i nuet. En hund vil altid forsøge at gøre dig glad og tilpasse sig, også selvom du er kommet til at skælde den ud. Men hvordan oplever hunden relationen med dig?

Hvorfor kigger du mennesker i øjnene?
Du er en del af hundens flok og derfor et vigtigt medlem i familien. I hundens øjne så er vi alle vigtige for at flokken skal overleve. Hundens signalsprog er et andet end vores menneskesprog, men vi har dog én ting til fælles: vi kommunikerer begge med øjnene. Når vi vil snakke med et andet menneske, så kigger vi på dem eller endda kigger dem i øjnene. Når vi er færdige med samtalen flytter vi blikket mod noget andet.

Hvorfor kigger du hunden i øjnene?
Med hundene der kigger vi ofte på dem hele tiden. Det vil sige, at vi kommunikerer med dem. Vi kigger også selvom, at vi ikke vil dem noget. I hundens verden bliver dette meget forvirrende. Hunden mærker, at vi vil den noget (vi kigger på den), men hunden er ikke i stand til at aflæse hvad.

Det skaber en form for stress situation for hunden, da den nu er nødt til at følge dig hele tiden for at finde ud af, hvad det er, du vil.

Lær at forstå og kommunikere på hundens eget sprog og skab ro hos dig og din hund.