fbpx

De fleste hunde er alene hjemme af og til. Når vi går på arbejde, i biografen, på restaurant og meget andet.

Faktisk kan det blive til mange timer i løbet af en uge, at din hund er alene hjemme.

Derfor er det utroligt vigtigt, at din hund slapper af og er tryg, når du ikke har mulighed for at være hos den. Ingen hund har godt af at være stresset i længere perioder. Og det oplever jeg desværre, at der er mange hunde, der er, som følge af, at de oplever stress, når de er alene i hjemmet.

 

Er din hund alene hjemme af og til?

 – og har du problemer med at lade din hund være alene hjemme?

Måske oplever du, at din hund gør, er nervøs eller ligefrem stresset, når du igen træder ind ad døren? Måske har den endda været destruktiv og har ødelagt nogle af dine ting, mens den har været alene hjemme?

Fortvivl ikke! Sådan behøver det ikke at være. Din hund behøver ikke at have separationsangst, når den er alene hjemme. Og selv om du måske føler, du har prøvet alt uden held, er der hjælp at finde.

 

Alene hjemme træning trin for trin
Lige her får du 3 trin til, hvordan du lærer din hund at være rolig og afbalanceret, når du ikke er hos den. Men husk: Det kræver en indsats! Så forbered dig på, at det tager tid for, at du kan lykkes med din alene hjemme træning af din hund.

Sådan lærer du din hund at være alene hjemme

Uanset om du har en hvalp, en voksen hund eller en omplaceringshund, er det en god ide at have en strategi for, hvordan du vil lære din hund at være alene hjemme. Ellers kan du risikere, at din hund får separationsangst og gør, hyler eller gemmer sig og er meget utryg.

[OBS: Jeg anbefaler, at din nye hvalp ikke skal være alene de første 3-4 måneder. Det er en god investering på sigt!]

Følg disse 3 trin, når du skal lære din hund at være alene hjemme:

 

1. Start med få sekunder og øg tiden gradvist

En hund skal først blive tryg hos dig, inden du kan lære den at være alene hjemme. Du starter med at lade hunden være alene et par sekunder, og herefter øger du tiden lidt efter lidt.

Det lyder måske som meget kort tid, men for, at det skal lykkes, er det super vigtigt, at du følger mit råd og langsomt vænner din hund til, at du ikke er hos den.

 

2. lav alene hjemme træning derhjemme

En nem måde, du kan lave alene hjemme træning med din hund, er at blive i hjemmet men efterlade din hund bag en dør ell. lign.

Tænk på, at hver gang du går på toilettet eller lukker en dør mellem dig og din hund, oplever din hund det som om, at den har været alene hjemme. Derfor kan du allerede starte alene hjemme træningen med hunden, når du bare går rundt i dit hjem i dagligdagen.

Det bedste du kan gøre, og den bedste investering i dig og din hund, er at øve ved at gå ud og ind ad hoveddøren flere gange pr. dag, inden du begynder at lukke døren helt.

 

3. Gør ikke et stort nummer ud af at efterlade hunden

Sørg for, at din hund har været ude på toilet, og at der ikke ligger løse genstande derhjemme. Derefter går du uden at sige noget eller kigge på hunden. Når du lukker døren, venter du et par sekunder, inden du går ind igen (tiden bag døren øger du løbende som beskrevet i punkt 1). Også her er det utroligt vigtigt, at du ikke gør et stort nummer ud af det, når du vender tilbage til hunden.

Når din hund er faldet til ro, kan du kalde på den for at klappe den – og så kan du give den masser af kærlighed.

Følg denne alene hjemme træning trin for trin i en periode uden at stresse. Husk at du skal have god tid til at lave alene hjemme træning med din hund.

 

HUSK: Du kender din hund bedst!

Når du lytter til andres råd og tips om, hvordan du lærer din hund at være alene hjemme, skal du altid huske, at det er din hund, og du kender den bedst.

Mærk efter om det føles godt, da alle hunde er forskellige ligesom os mennesker. Mavefornemmelsen skal være i orden, når du vælger en alene hjemme strategi.

Jeg har bred erfaring med at være hundeejeres støtte, når de skal lære deres hund at være alene hjemme. Jeg hjælper gerne dig, der har en hund, som har svært ved at være alene hjemme. Ofte kan der være andre grunde til, at hunden reagerer, når den er alene hjemme. Se hvordan jeg kan hjælpe dig her >>