fbpx

Har din hund problemer med at være alene hjemme? Måske har du netop fået hund og undrer dig over, hvor længe din hund overhovedet kan være alene hjemme?

Hvis du enten har problemer med din at lade din hund være alene hjemme, eller du vil klædes på, inden det bliver et problem, så er du kommet til det rette sted!

Du har sikkert allerede gjort dig tanker, om hvordan du vil træne din hund i at være alene hjemme. Måske har du fået tips og idéer til hvordan af venner, familie eller andre hundeejere.

Lige her får du lidt flere kompetente råd med på vejen, så du kan efterlade din hund alene hjemme helt uden problemer.

 

Alle hunde har forskellige personligheder

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at hunde har forskellige personligheder. Dog er det vigtigt, at du træner din hund i at være alene hjemme – uanset personlighed. Din hund har brug for at føle sig tryg i dit hjem og i jeres familie/flok.

Uanset om du har hvalp eller en ældre omplaceringshund, er det en rigtig god idé at lære den at være alene hjemme. Når du skal handle, snakke i telefon i et andet rum eller på job, skal du kunne lade din hund være alene hjemme uden, at den gør, hyler eller på anden måde viser symptomer på stress.

Med den rette alene hjemme træning sikrer du desuden, at du ikke på sigt får problemer med at gå fra din hund, når du skal på job, ud at spise ell. lign.

Når din hund flytter ind hos dig, stiller den spørgsmål som:

  • “Hvem bor her – og hvordan ser flokken ud?”
  • “Hvem tager ansvar for flokken – og hvad er min plads og rolle?”
  • “Hvad sker der, når jeg er alene hjemme? Kan jeg være tryg?”

Eftersom din hund ikke forstår den menneskeskabte verden, vi lever i, og f.eks. ikke ved, at du kommer tilbage igen, når du går ud gennem døren, er det vigtigt, at du skaber en tryg platform for din hund. Kun derigennem kan du undgå problemer, når din hund er alene hjemme.

Undgå separationsangst, når du efterlader din hund alene hjemme

Det er meget ubehageligt at opleve en hund, der har separationsangst. Din hund går i panik, gør og halser – og det er netop disse problemer, du vil du undgå, når du lader din hund være alene hjemme.

Derfor er det vigtigt, at du, allerede inden du får hunden hjem, har en idé om, hvordan du vil lære din hund at være alene hjemme.

De fleste hunde oplever at være urolige, når de er alene og viser det på forskellige måder.

F.eks. vil din hund:

  • gø så snart du går ud af døren
  • følge dig overalt og begynde at halse allerede inden, du går ud af døren
  • gemme sig, når den mærker, at du skal til at forlade den
  • æde sofaen, aviser eller andet, så snart den er alene hjemme
  • gø allerede inden, du går ud af døren
  • overfalde dig, når du kommer hjem
  • gemme sig, når du kommer hjem

– og listen kunne fortsætte… En hund der er alene hjemme og ikke er tryg med det, viser det på mange forskellige måder.

 

Hvor længe kan en hund være alene hjemme?

Det er svært at sige præcis, hvor længe en hund kan være alene hjemme. Der er også forskel på en 14 ugers hvalp og en ældre hund i forhold til, hvor ofte de behøver gå på toilet.

De fleste almene anbefalinger er maks. 6 timer. Så har du et fuldtidsjob, kan det være svært at passe det ind med en hund. Husk på, at hunden er et flokdyr og har det bedst sammen med sin flok. Det er ikke naturligt for dem at være alene hjemme eller separeret fra flokken.

Jeg vil gerne hjælpe dig med, hvordan du lærer din fine hund at være alene hjemme. Kontakt mig herog lad os sammen sørge for, at I kommer på samme bølgelængde, så I kommer i mål med alene hjemme træningen.