fbpx
Hvordan vælger jeg hunderace? Hvilken hund skal du vælge? Find information om hunderacer her.

Går du og overvejer at få hund? Har du tænkt på, hvorfor du vil have hund? Hvordan har du tænkt dig at træne din hund i at være alene hjemme? Har du afsat tid af til få din hund installeret i hjemmet, familien og ikke kræve for meget af den i den første tid? Det er alle meget vigtige spørgsmål at stille sig selv som hundeejer.

Skal din hund være alene hjemme mere end 6 timer?
Og en af de vigtigste spørgsmål er: skal din nye hund være alene hjemme mere end 6 timer pr. dag? Hvis ja så vil jeg anbefale dig at vente med at købe en ny hund og ikke tænke mere over, hvordan du vælger en hunderace. Hunden er nemlig et flokdyr og har ikke godt af at være alene længere end 6 timer.

Få inspiration til at vælge hunderace
Her på siden kan du få inspiration til, hvordan du vælger den rette hunderace. Du kan have hund i de næste 15 år.

Hvordan vælger jeg hunderace? Sofahund eller jagtsprinter?
Det kan være en fordel at vælge en hunderace, som passer til din personlighed. Selvfølgelig skal vi ikke vælge en ‘sofahund’, hvis vi er drønaktive og ej heller en jagtsprinter, hvis vi helst vil slappe af, når vi har fri.

Men de fleste hunderacer kan på den ene eller den anden måde akklimatisere sig, hvis du bygger en tryg og tillidsfuld platform i relationen. Ja jeg har selv haft Ridgeback i 12 år og nu Irsk Setter, så jeg ved, hvad jeg taler om.

Vælg hunderace og lær hundens sprog
De fleste kommende hundeejere har en idé om, hvilken hund de vil have. Uanset om du vælger en hvalp eller omplacering, så vil jeg anbefale, at du lærer hundens sprog. Jeg er uddannet i metoden Amichien Bonding, og denne metode sikrer dig, at din hund altid ved, hvad du vil og derfor ikke behøver blive stresset, ængstelig, nervøs eller fx overdrevet hilsende på dig og fremmede mennesker.

Vælg hunderace – kan du svare JA?
Nutidens individualiserede samfund ger os muligheden at skabe en tilværelse og bygge vores liv op som et puslespil. Hvis du overvejer, hvilken hund der skal være en puslebrik i dit liv, så er du ved at tage en vigtig beslutning.

Kan du svare JA til følgende spørgsmål, så er du klar til at gå videre og vælge en hunderace, der passer til din livsstil:

  • er jeg klar til at bruge 1-2 år på at opdrage en hund?
  • er jeg klar til at blive hjemme om aftenen med min hund i stedet for at gå ud med vennerne?
  • er jeg klar til at mit hjem (måske) bliver ædt af hunden de første år?
  • har jeg råd til at købe hund?
  • har jeg styr på, hvad jeg skal gøre med hunden, hvis jeg skal rejse?

Dette er bare nogle af de spørgsmål, som er vigtige, når du overvejer, om du skal have hund, og hvilken hunderace du skal vælge.

Vælg hunderace udfra aktivitetsniveau
Alle hunderacer er forskellige og alle hunde har forskellige personligheder. Derfor går det ikke at vælge hunderace efter hvor søde de er. Tag en hunderace test og overvej, om du vil have en stor hund, aktiv hund, en med meget pels, og hvad du vil bruge hunden til.

Det er vigtigt, at du vælger en hunderace, der passer til dig, så I trives sammen. Kontakt mig på lovinaspirit@gmail.com, hvis du har brug for hjælp til at vælge hunderace.