fbpx
Wauw det her er et spændende emne! For kan hunde virkelig heale os mennesker?

Ja det er jeg overbevist om. Eller jeg vil nærmere sige facilitere healingen i os selv. Healingen starter indefra og denne kan blive vækket af for eksempel at få en hund.

Hunden viser os vores blokeringer
De blokeringer vi har med os, som nogle gange gør, at vi havner i de samme situationer og ikke kan trække vejret, dem vil hunden ofte vise os gennem dens adfærd. Jeg vil ikke snakke om karma i forhold til hunde, men jeg synes det er en fin tanke, at vi tiltrækker de hunde, vi har brug for på et givet tidspunkt i vores liv.

Læring sker når vi bliver bevidste hundeejere
Gennem forholdet til hunden kan vi vælge at udforske, hvad hunden og relationen kan lære os – også selvom vi nogle gange må omplacere hunden, da den ikke matcher familien.

Jeg får ofte samtaler, hvor jeg mærker, at hundeejere er ulykkelige over, hvad de skal stille op med hundens uvaner. Men hunde er spirituelle dyr, der lever i nuet.

Vær villig til at lære af din hund og dens uvaner
Al uorden og problemadfærd har på en eller anden måde sin rod i forholdet til os også.

Hermed ikke sagt at vi er skyld i, at hunden pludselig er begyndt:

  • at spise sutsko
  • at bide gæster
  • at trække i snoren

Nej, men vi kan åbne øjnene overfor, hvordan vi forholder os til situationen, og vi kan fremfor alt være villige til at lære af den og ændre på den.

 

Healing ifølge Deepak Chopra
Når jeg snakker om healing, så gør jeg det ud fra Deepak Chopras filosofi at ‘når vi føler os oplyste og hele i krop og sind, så opstår der healing’. Healing sker, når vi vover at se verden omkring os som en del af os.

Det vil sige, at de valg vi tager i forhold til vores hunde, de vil også påvirke os og at alt er forbundet. Hvis vi er i stand til at se hunden i dens smukke lys, så vil vi se, hvad den og vi har behov for. Så vil vi se, hvorfor vi netop har tiltrukket denne hund med denne fine personlighed.

Hvert sekund er hunden villig til at ændre sig
For hunden findes der bare nu og her. Hvert eneste sekund i døgnet er hunden villig til at ændre på situationen, adfærden osv. Hvis du bare giver den chancen.

Hvis du bare vover at lytte til, hvad din hund har at fortælle. Hvis du bare vover at kigge indad og lade hunden vise dig, hvor du har brug for at blive løftet og healet. Hunde kan også have tidligere erfaringer med sig, men de har en unik tilpasningsevne og derfor er de også forandringsparate.

Forskellige hunde – forskellig healing
Jeg har aldrig set hunden som bare en del af familien. Jeg har altid været fascineret af disse væsener og den indflydelse de har haft på mig i mit liv. Mine hunde har været dybt forskellige, men deres vej til at heale mig har været nødvendig – hver ting til sin tid.

Jeg kan vælge at sige, at jeg har haft udfordringer med begge hunde, og at jeg var ved at give op, eller så kan jeg vælge at sige, at jeg er blevet endnu klogere på hundes evne til at få mennesker til at gro og heale sig selv.

Selvfølgelig er der den lille hage, at vi lærer bedst gennem smerte, og det har jeg også oplevet med begge mine hunde. Men friheden i at indse, at jeg gjorde og gør det godt nok , og at jeg har de rigtige værktøjer har været det hele værd.

Hunden viser vejen til healing
I dag laver jeg det, jeg altid har drømt om. At guide og vejlede hundeejere til et liv i mere balance, og hvor hunden er vejen til at dette kan ske. Healingen sker når hundeejere indser, hvordan de kan påvirke situationen , og hvordan de selv kan opnå mere indre ro via deres hund.

Jeg kunne fortsætte skrive om hunde, healing og vores personlige udvikling men indtil videre, kan du kontakte mig, hvis du vil vide mere om, hvordan din hund kan hjælpe dig med at ændre mønstre i dit liv.