fbpx
Har du prøvet at stå i en situation, hvor dig og din hund bliver angrebet af en anden hund? Det har jeg, og det er meget ubehageligt. Det skete for mig og Mojo for et par dage siden og derfor fik jeg lyst til at skrive om disse hunde, som er aggressive overfor andre hunde. Eller er din hund aggressiv overfor andre hunde?

Er en hund, som er aggressiv overfor andre hunde, uopdragen?
Det mener jeg ikke. Jeg synes, at vi sætter den fine hund i en situation, den ikke kan klare og derfor ser vi, at hunden bliver aggressiv overfor andre hunde. Derfor sætter vi hunden i en position, hvor den bliver nødt til at forsvare sig selv.

Jeg mener ikke, det handler om, at hunden er uopdragen. Hunden gør det bedste den kan i en verden, den ikke forstår og derfor er det vores opgave, som hundeejere, at passe på den og guide den, så den ikke havner i situationen, hvor den angriber andre hunde.

Er en hund som angriber andre hunde normal?
Ja faktisk. Det er en hund, som har masser af stress i kroppen og angriber andre hunde, da der ikke er nogen anden udvej. Det er en lille hund, som har fået ansvaret at passe på sin flok og denne opgave løser den med livet som indsats.

Ofte vil en hund som gør udfald have andre problemer som: 

  • alene hjemme problemer
  • vil ikke spise sin hundemad
  • vil have opmærksomhed hele tiden
  • trækker i snoren eller vil ikke gå tur eller går bagved dig
  • hilser voldsomt på gæster eller er meget reserveret
  • følger dig overalt i huset
  • angriber også mennesker

Der er helt klart flere symptomer, men ofte kan de sen sammenhæng mellem at din hund angriber andre hunde og andre adfærdsmæssige problemer.

Hemligheden – din hund er ikke klar til den store verden
Ja hvad betyder det så? Jo hvis din hund vil angribe andre hunde, så er I ikke parat til at være ude blandt andre hunde. Jeg ved, at det lyder lidt forkert, men bryder du dig selv om at være ude blandt folk, hvis du føler dig stresset og føler at alle går for tæt på dig? Nej vel?

En hund som angriber andre hunde nyder ikke gåturen
Men jeg skal jo motionere min hund? Ellers keder den sig og er understimuleret? Men kan du selv løbe en tur, hvis du er stresset? Bliver du mere afslappet af det? Jeg tror det ikke. En hund som allerede er stresset (det vil den være, hvis den angriber andre hunde) kan ikke nyde en gåtur. Det bliver simpelthen stress på stress – ingen god cocktail.

Skab tillid og respekt i dit forhold til din hund
Tilbage til hemmeligheden – gå ikke tur med din hund. Giv den trygge rammer derhjemme og i haven og på den tætteste græsplæne på, hvor du bor. Når du føler, at I er landet og du kan kommunikere til hunden, at du hjælper den med hundemøder og andre farlige ting på gåturen, så er I klar. Det er intet quick fix men du får en hund, som har tillid og respekt for dig, og det kan hverken måles i tid eller penge. Lad mig hjælpe dig med din hund.

Vil du vide mere om, hvordan du arbejder med din hund som angriber andre hunde og skabe trygge rammer? Kontakt mig her!