fbpx

Du er ikke i tvivl, når din hund er bange for lyde: Ved f.eks. tordenvejr eller fyrværkeri kryber den sammen, stresser, halser, you name it… Du oplever sikkert også, at den er usikker og på vagt over for lyde på gåturen?

Samlet set er en hund, der er følsom over for lyde en stor udfordring og utrolig frustrerende for hund såvel som ejer.

Men hvordan hjælper du bedst, når din hund er bange for lyde?

Det får du 3 tips til lige her (plus andet godt stof til eftertanke ♡)

 

Når en hund er bange for lyde, bliver vi også bange…

– eller i hvert fald frustrerede…

For som ejer til en hund, der er følsom over for lyde, bliver du også selv opmærksom på alle lyde. Du er på vagt hele tiden med frygten for, hvornår den næste lyd opstår, der kan gøre din hund bange.

Det er fuldt forståeligt – men det er også frustrerende. Og sådan skal det ikke være.

Hverken dig eller din hund skal gå og være på vagt over for, hvilke lyde, der er udenfor. Og nej, så lidt som at tabe et grydelåg på gulvet, skal ikke skabe kaos i jeres hjem.

Heldigvis er der hjælp at hente. Det ved jeg, både fordi jeg tidligere har hjulpet hunde og ejere i denne svære situation, men også fordi jeg selv har haft en hund, der var bange for lyde.

Jeg var bange for at miste hende

Sheevas, min fine Ridgeback var i den grad bange for lyde. Hvert år ved nytårstid fik hun panikangst – og det smittede af på mig. Det var så slemt, at jeg var bange for at miste hende. Derfor prøvede jeg beroligende medicin, desværre uden de store resultater.

Der lå hun på gulvet og halsede og skælvede over hele kroppen. Det var så forfærdeligt at se på…

Det var først, da hun var 10 år gammel, at jeg blev i stand til at hjælpe hende med hendes panikangst for lyde. Det var nemlig her, jeg uddannede mig i metoden Amichien Bonding og lærte at forstå hendes tavse sprog.

Nytåret efter lå hun ved et stort vindue og slappede af… Ja, hun var stadig på vagt, men hun rystede ikke, hun halsede ikke – og hun fik ikke beroligende medicin!

Er du og din hund på samme bølgelængde?

Det spørgsmål anbefaler jeg, at du stiller dig selv, hvis du vil undgå, at din hund er bange for lyde.

Din hund er klar lige nu og her til at samarbejde med dig – er du klar til at lægge det arbejde i, der skal til for at hjælpe din lydfølsomme hund?

Hvis ja, så er det altafgørende, at i kommunikerer på samme bølgelængde. At du forstår din hund, og hvor den kommer fra. Først når du er villig til at forstå dette, kan du hjælpe din hund, der er bange for lyde.

Sådan gør du, når din hund er bange for lyde

Til en start er det vigtigt, at du tager bestik af omgivelserne. I skal f.eks. ikke gå ud, når fyrværkeriet for alvor brager derudaf nytårsaften. Der er ingen grund til at udsætte din hund for unødig angst.

Og ja, den kan godt klare sig med korte gåture. En hund der er angst kan alligevel ikke nyde en gåtur, så lad den hellere få ro ved, at I bare går ud og tisser af og hjem i den trygge hule igen. For i min optik, er det sådan din hund tænker.

Derudover kan du gøre brug af disse 3 tips, når din hund bliver bange for lyde:

  1. Undgå at udsætte din hund for situationer, hvor der er høje lyde
    Selv om du arbejder med din hunds frygt for lyde, er det ikke en hjælp at udsætte den for lyde og prøve at vænne den til dem. Sådan fungerer vores vovser ikke.
  2. Lad som ingenting
    Kig ikke på din hund, rør den ikke og sig ikke noget til den. Din hund kigger på dig for at finde ud af din reaktion. Hvis du ikke reagerer, behøver hunden kun at tage sig af sin egen angst.
  3. Skab trygge rammer
    Sørg for at din hund, der er bange for lyde har et trygt sted at lægge sig, hvis den bliver angst. For eksempel på et toilet, hvor der ikke er vinduer, en varm kurv i et hjørne, eller hvad der nu passer i din situation.

Disse tre tips er ikke hele løsningen men fint til at hjælpe dig til at hjælpe din hund, når den er presset over høje lyde. Det er en start, så du som hundeejer føler, at der er noget, du kan gøre for din hund, der er bange for lyde.

Vil du vide mere?
Jeg vil meget gerne fortælle mere om, hvordan du helt grundlæggende skal forstå din hund – ikke kun når den er bange for fyrværkeri og andre lyde, men også i andre situationer, der er svære. Jeg er uddannet i hundepsykologi og arbejder med en holistisk metode, der hjælper dig med at forstå din hunds adfærd. Kontakt mig her – så finder vi en løsning, der passer dig og din firbenede ven >>