fbpx

Har din hund separationsangst? Har du udfordringer med at lade din hund være alene hjemme? Oplever du, at din hund gør, så snart du går udenfor døren? Er din hund bange eller stresset, når du kommer hjem?

Sådan behøver det ikke være.

Det skaber en masse stress hos både din hund og dig selv. Og så er der mindre ro og balance, hvilken forhindrer jer i at nyde hinandens selskab i hverdagen.

 

Hund alene hjemme – start med få minutter

Uanset om du har en hvalp, voksen hund eller omplaceringshund, anbefaler jeg, at du bruger samme strategi til at lære hunden at være alene hjemme. Det er altså samme metode, du bruger ved alle separationsproblemer for hunde.

Når din hund flytter ind hos dig, er det vigtigste, at den først oplever fuldstændig tryghed. Herefter starter du med at træne den til at være alene hjemme, så du undgår, at din hund får separationsangst. Du starter med nogle sekunder, derefter et minut – og så øger du derefter løbende tiden, din hund er alene. 

Husk!
Det er din hund, der bestemmer tempoet. Kun på den måde undgår du, at din hund får separationsangst.

Gør ikke en stor ting ud af det…

Det er vigtigt, at du ikke gør en stor ting ud af din hunds separationsangst samt når den skal være alene hjemme. Den mærker alt, og jo mere du går rundt om dig selv og stresser, desto mere urolig bliver din hund.

Et godt råd er: Ingen øjenkontakt inden du skal ud af døren, medmindre du vil din hund noget.

Når du går fra din hund, så sørg for, at:

  • den har været ude at tisse
  • der ikke er løse genstande, den kan komme til skade med
  • gå hjemmefra uden at kigge på eller sige noget til hunden
  • lukke døren, vente lidt ( tid afhænger af hvor langt I er med alene hjemme træningen) og gå ind igen

Når du kommer ind igen, så gør endelig ikke et stort nummer ud af det. Helst skal du vente med at kontakte din hund (se den i øjnene), indtil den er faldet til ro og ikke er tæt på dig. Her kan du så kalde på din hund, der har været alene hjemme, og klappe, kysse og hvad du ellers plejer at gøre.

Denne øvelse fortsætter du med et godt stykke tid (mindst en uge), indtil I begge er blevet trygge ved, at du lader din hund være alene hjemme. Det er en god investering, og du undgår at få en hund, der har separationsangst.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kommunikerer med din hund og undgår en hund, der har separationsangst, så hjælper jeg gerne via f.eks. en hundekonsultation via telefon – læs mere her.