fbpx
Har du en kræsen hund? Kigger din hund ned i madskålen og går derfra uden at spise? Har du prøvet flere forskellige slags hundemad, uden at din hund gider at spise? Er du træt af at købe leverpostej i lange baner, bare fordi din hund ikke vil spise hundemaden uden?

Hund der ikke vil spise – mad er overlevelse
Hvis jeg fortæller dig, at det vigtigste i en hunds verden er at overleve, hvordan lyder det så, i forhold til din hund, der ikke vil spise?

Hvis jeg fortæller dig, at vi kan fjerne hunden fra ulven, men at vi ikke kan fjerne ulvens instinkter i hunden, hvad siger det så dig, om din hund der ikke vil spise?

Hunden vil ikke spise – fjern madskålen
En hund der ikke vil spise, viser tegn på at den er forvirret omkring, hvilken rolle den har i sin flok. Det kan meget let være, at hunden der ikke vil spise, kun spiser når familien er i nærheden af madskålen dvs. fx, når de laver mad.

Det kan aldrig betale sig at lade en madskål, til en hund der ikke vil spise, stå fremme en hel dag. Ude i naturen ville maden forsvinde, hvis man gik fra den. Derfor er det vigtigt at vise hunden, at den kan spise, når der er mad. Specielt hunde der ikke vil spise.

Hunden vil ikke spise – den kommunikerer med dig
Min overbevisning er, og jeg ser det meget ofte, når jeg introducerer Amichien Bonding til hundeejere, at hunden bruger maden til at kommunikere med os mennesker om vores roller og pladser i flokken. Problemet er bare, at vi ikke forstå, hvad den forsøger at sige. Derfor bliver hunden forvirret omkring, hvem der spiser først og sidst.

Hvad betyder det så, at hunden ikke vil spise?
Hunden giver udtryk for forvirring og at den prøver at finde ud af, hvem der har hvilke roller i flokken. En hund der:

  • kun spiser lidt, spiser når du er i nærheden af maden
  • slet ikke spiser

har fået lederrollen eller alpharollen galt i halsen.

En hund der ikke vil spise, tror den er lederen for din flok (familie). Hunden bruger maden til at vise sin rolle i flokken (familien), og i hundens verden viser den, at den kan spise, når den vil. Og hvis den kan, så vil den vente på, at du giver den leverpostej i maden. Lyder det kompliceret? Læs mere om metoden Amichien Bonding og de fire elementer: status, fare, jagt og mad her.

Vil du have hjælp til at lære din hund at spise maden? Vil du have hjælp til at forstå din hunds sprog, så du kan kommunikere tydeligt til den? Kontakt mig på lovinaspirit@gmail.com og lad mig hjælpe jer, med at finde harmoni i flokken.