fbpx

Mange taler om nervøse hunde. Men hvad dækker det egentlig over – og frygter du, at du har en nervøs hund?

Lige her kan du læse om, hvilke symptomer, du skal holde øje med, både hos dig selv og hos din hund. For ja, de to ting hænger sammen, og for at hjælpe din hund er du også nødt til at kigge indad hos dig selv.

Hvis du er bekymret for, om din hund er nervøs, så kan jeg med stor sikkerhed sige, at der nok er noget om det. Og som nævnt vil du mærke, at du har en nervøs hund på hunden selv – og på dig selv.

Så lad os først kigge på symptomerne hos dig…

Som med mange andre ting her i livet, har vi en tendens til at rette vores opmærksomhed mod det, der bekymrer os. Det der skaber frygt og uro hos os.

Derfor er det første, du skal kigge på dig selv, når du skal kigge efter symptomer på, om du har en nervøs hund. Måske synes du, det lyder lidt underligt, men tro mig: Teknikken virker – jeg har brugt denne masser af gange, når jeg hjælper hundeejere med deres udfordringer. 

Så kære hundeejer – oplever du, at du:

 • kigger på din hund hele tiden?
 • konstant er urolig over, hvordan din hund har det?
 • ikke kan sove om natten uden at vide, hvor din hund er?
 • sidder på arbejdet og hele tiden tænker på din hund?
 • taler med andre om, hvor bekymret du er for din hund?
 • føler dig fanget hjemme, da du ikke kan lade din hund være alene hjemme?

Kan du nikke genkendende til flere af ovenstående punkter? Så kan jeg med stor sikkerhed sige, at du har en nervøs hund.

Men fortvivl ikke: Du har mulighed for at hjælpe din hund – og dig selv – til en roligere hverdag uden nervøsitet ♡

Og så til symptomerne hos en nervøs hund…

Ud over at kigge indad hos dig selv, kan du naturligvis også se på din hund, om den er nervøs. Disse to ting går hånd i hånd – faktisk ikke kun, når vi taler om nervøse hunde, men også i andre situationer, hvor du har udfordringer med din hund.

Men igen, vil jeg gerne understrege, at du kan hjælpe din hund – også hvis du oplever, at den har et eller flere af følgende symptomer:

 • Din hund har svært ved at finde ro derhjemme og vandrer meget rundt i hjemmet
 • Din hund piver og ryster ofte
 • Din hund gør ud i den blå luft
 • Din hund gemmer sig derhjemme – også når der kommer gæster
 • Din hund er meget vild og hilser voldsomt, når der kommer gæster
 • Din hund er meget opmærksomhedskrævende hele tiden
 • Din hund knurrer af dig, hvis du vil flytte på den

Listen med symptomer stopper ikke her, men hvis du allerede nu føler, at flere af punkterne passer på din hund, så har du en nervøs hund.

Lad os fjerne symptomer hos både dig og din hund!

Når både hund og ejer udviser symptomer på nervøsitet, oplever jeg oftest, at det er fordi, de er røget ind i et skævt mønster. En negativ spiral om du vil…

Heldigvis er vores hunde fantastiske væsener, der altid er klar på at ændre situationen. Så ja, det er muligt at finde tilbage på sporet og skabe en hverdag, hvor både hund og ejer er glade.

“Men hvordan”, tænker du måske?

Det korte svar er: Ved at forstå din hunds unikke sprog og kommunikation

Men før du kan gøre det, vil jeg bede dig om at gøre én ting:

Acceptér at du har en nervøs hund

Når du mærker efter og anerkender, at du har en hund, der er nervøs, kan du meget nemmere tage ind, at du kan ændre på det. Dette er første skridt på vejen mod at fjerne nervøsiteten hos din hund og dig selv.

Når du har accepteret situationen, er du klar til at ændre den.

Tænk på symptomerne hos dig selv, som jeg nævnte tidligere. Hvordan kan du ændre disse i hverdagen? Hvordan kan du bryde mønsteret og finde tilbage på den rette vej?

Og hvordan kan du åbne op og forstå og anerkende din hund og hvor den kommer fra?

Mit bud er, at du og din hund skal være sammen mange år ud i fremtiden. Og kun ved at mindske stress og nervøsitet, skaber du de bedste forudsætninger for et dejligt liv for både din firbenede ven og dig selv.

Har du brug for hjælp?
Med den rette hundekommunikation og de rette værktøjer er det muligt at hjælpe en nervøs hund. Jeg står klar til at hjælpe dig og hund, så I kan leve et liv i ro og balance fremover. Se hvordan jeg kan hjælpe dig lige her >>